Büyük Küba Turu HER ŞEY DAHİL ve GURME KONSEPT Tur Programı

Turlarımızda kullanılan örnek otel ve restoranlar aşağıda yer almaktadır. 
Turlarımızda Sabah & Öğle & Akşam yemekleri dahil olup, ekstra gezi yoktur!
Bu konsept ile ekstra masraf olmadan uygun ama aynı zamanda kalitenin son derece yüksek olduğu bir gezi geçireceğinize söz veriyoruz. 20 yıllık BY GEZGİN ile hem güvenilir hem de ekonomik seyahat şimdi mümkün!

Havana: Roc Presidente 4* VB.
Restoran: Esquina de Cuba, Karayip mutfağı 

Varadero: Sol Palmeras 4* VB.
Restoran: Restaurante Bar Atlantida, Karayip mutfağı 

Cienfuegos: Hotel La Union 4* VB.
Restoran: Otelde alınacaktır

Santa Clara: Hyatt Regency Santa Clara 4* VB.
Restoran: El Sol, Latin mutfağı 

Santa Cruz Huatulco: Las Dunas Chahue 4* VB.
Restoran: Marea, Meksika mutfağı 

Santiago de Cuba: Hotel Brisas Los Galeones 4* VB.
Restoran: Restaurant San Francisco, Deniz mahsulleri 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: İstanbul – Havana

Havalimanında turumbu.com  görevlisi ile buluşma. Uçuş işlemlerinin gerçekleşmesi ve turun başlaması. Havana, Küba'nın renkli başkenti ve kültürel merkezidir. Hem tarihi dokusuyla hem de canlı sokaklarıyla ünlü olan Havana, ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunar. Varışımızdan hemen sonra başlayacak şehir turumuzda Havana Vieja (Eski Havana), El Malecón, Plaza de la Catedral, Müze ve Sanat Galerileri, Bodeguita del Medio, Jardines de la Tropical ve Parque Metropolitano de la Habana’yı göreceğiz.

Havana Vieja (Eski Havana): UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Eski Havana, tarihi binaları, dar sokakları ve Plaza Vieja gibi meydanlarıyla ünlüdür. Burada yürüyüş yaparak Kolonyal mimariyi keşfedebilirsiniz.
El Malecón: Havana'nın simgesi olan sahil yolu, günbatımında yerel halkın ve turistlerin buluştuğu bir noktadır. Yürüyüş yapabilir, deniz manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.
Plaza de la Catedral: Havana Katedrali'nin bulunduğu bu meydan, şehrin en önemli tarihi meydanlarından biridir. Katedral'in içini ziyaret edebilirsiniz.
Müze ve Sanat Galerileri: Küba Sanat Müzesi, Revolüsyon Müzesi ve Hemingway Müzesi gibi kültürel mirasları keşif edeceğiz.
Bodeguita del Medio: Ünlü yazarlar, sanatçılar ve politikacıların uğrak noktası olan bu barda, Küba'nın ünlü mojito içeceğini deneyeceğiz.
Jardines de la Tropical: Bu botanik bahçesi, tropikal bitki türlerini gözlemlemek ve dinlenmek için güzel bir mekandır.
Parque Metropolitano de la Habana: Şehrin doğal parkı olan bu alan, yürüyüş yapmak ve doğanın tadını çıkarmak için idealdir.



2 Gün: Havana – Viñales - Havana

Sabah alacağımız yöresel kahvaltının ardından tüm gün Vinales turu için hareket. Viñales, Küba'nın batısında bulunan küçük bir kasaba ve aynı zamanda bir UNESCO Dünya Mirası alanıdır. Bu bölge, doğal güzellikleri, tarım manzaraları ve kendine özgü kumtaşı tepeleriyle ünlüdür. Mogotes Tepeleri, Tütün Tarlaları, Cueva del Indio, El Palenque de los Cimarrones, Viñales Köyü, Mirador de Los Jazmines ve El Valle de Viñales göreceğimiz yerler arasındadır. 

Mogotes Tepeleri: Viñales'in sembolü olan bu kumtaşı tepeleri, bölgenin manzarasını oluşturan belirgin öğelerdir. Tepeler arasında yürüyüş yapabilir, fotoğraf çekebilirsiniz.
Tütün Tarlaları: Viñales, Küba'nın en önemli tütün üretim bölgelerinden biridir. Tütün tarlalarını ziyaret ederek tütün işçileriyle tanışabilir, tütün yapımının nasıl gerçekleştiğini görebilirsiniz.
Cueva del Indio (Hintli Mağarası): Bu mağara, yer altı nehirleriyle ve büyüleyici doğal oluşumlarıyla ünlüdür. Tekne turlarıyla mağarayı keşif edeceğiz.
El Palenque de los Cimarrones: Eski kölelerin saklandığı ve özgürlük aradığı bir yer olan bu alan, tarihi ve kültürel bir deneyim sunar.
Viñales Köyü: Küçük ve şirin bir köy olan Viñales'in sokaklarında dolaşarak yerel yaşamı ve kültürü keşfedebilirsiniz.
Mirador de Los Jazmines: Kasabanın tepesinde bulunan bu manzara noktasından Viñales Vadisi'nin muhteşem manzarasını görebilirsiniz.
El Valle de Viñales: UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bu vadi, biyoçeşitliliği ve doğal güzellikleriyle bilinir. Yürüyüş yapabilir, doğanın tadını çıkarabilirsiniz.



3 Gün: Havana – Varadero

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından siz değerli misafirlerimiz ile birlikte Varadero’ya hareket ediyoruz. Varadero, Küba'nın en ünlü turistik destinasyonlarından biridir ve Karayip Denizi kıyısında bulunmaktadır. Beyaz kumlu plajları, turkuaz renkli denizi ve lüks tatil köyleriyle ünlüdür. Varadero Street Market, Parque Josone, Museo Municipal de Varadero ve Varadero Plajları gezimiz esnasında keşif edilecektir. 

Varadero Plajları: Varadero'nun en ünlü özelliği beyaz kumlu plajlarıdır. Plajlarda güneşlenip denizin tadını çıkarabilirsiniz.
Parque Josone: Bu doğal park, şehrin merkezinde yer alır ve göletleri, tropikal bahçeleri ve yürüyüş yollarıyla doğa severler için ideal bir yerdir.
Varadero Street Market: Yerel el sanatları, hediyelik eşyalar ve yerel ürünlerin satıldığı açık hava pazarını ziyaret edeceğiz.
Museo Municipal de Varadero: Küba'nın tarihini ve kültürünü tanıtan bu küçük müzeyi ziyaret edeceğiz.



4 Gün: Varadero – Cienfuegos

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından siz değerli misafirlerimizle beraber Cienfuegos’a hareket. Cienfuegos, Küba'nın güney kıyısında yer alan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bir liman şehridir. Şehir, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinir ve ziyaretçilere benzersiz deneyimler sunar. Parque José Martí, Tomas Terry Tiyatrosu, Punta Gorda ve Jardín Botánico de Cienfuegos gezimiz esnasında göreceğimiz yerlerden bazıları. 

Parque José Martí: Şehrin merkezinde bulunan bu meydan, Cienfuegos'un sosyal ve kültürel merkezidir. Ünlü Tomas Terry Tiyatrosu bu meydanın yakınındadır.
Tomas Terry Tiyatrosu: 19. yüzyıldan kalma bu tiyatro, neoklasik tarzıyla ünlüdür. Tiyatronun içini ziyaret edebilir ve tarihi hakkında bilgi alabilirsiniz.
Punta Gorda: Şehrin sahil bölgesidir ve burada yer alan Palacio de Valle gibi tarihi yapıları ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca deniz kenarında yürüyüş yapabilirsiniz.
Jardín Botánico de Cienfuegos: Şehrin dışında bulunan bu botanik bahçe, tropik bitki türlerini gözlemlemek ve dinlenmek için ideal bir yerdir.



5 Gün: Cienfuegos – Santa Clara

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Santa Clara’ya hareket edeceğiz. Santa Clara, Küba'nın merkezinde yer alan tarihi ve kültürel zenginliklere sahip bir şehirdir. Che Guevara'nın anılarıyla da özdeşleşen bir yer olarak bilinir. Che Guevara Anıtı / Müzesi ve Parque Vidal gezilip – görülecek yerlerden bazılarıdır. 

Che Guevara Anıtı ve Müzesi: Santa Clara'da Che Guevara'nın anısına yapılan bu müze ve anıt, şehrin en önemli turistik yerlerinden biridir. Che Guevara'nın mezarı da burada bulunmaktadır.
Parque Vidal: Şehrin merkez meydanı olan Parque Vidal, etrafında bulunan tarihi binalar, kafeler ve heykellerle doludur. Şehrin sosyal ve kültürel merkezidir.



6 Gün: Santa Clara

Sabah kahvaltımızın ardından Santa Clara’yı keşfetmeye devam edeceğiz. Teatro La Caridad ve İberya Müzesi gezilip – görülecek yerlerden bazılarıdır. 

Teatro La Caridad: 19. yüzyılda inşa edilen bu tiyatro, neoklasik tarzıyla ünlüdür. Şehirde kültürel etkinlikler ve gösteriler düzenlenmektedir.
İberya Müzesi: Şehrin merkezinde bulunan bu müze, Küba ve İspanyol tarihi hakkında bilgi veren nadir eserler sergiler.



7 Gün: Santa Clara - Santa Cruz del Sur / yüzme molası / serbest gün

Bugün kahvaltından sonra tüm gün serbest zaman. 



8 Gün: Santa Cruz del Sur – Santiago de Cuba

Sabah kahvaltıdan hemen sonra Santiago de Cuba’ya hareket. Santiago de Cuba, Küba'nın en büyük ikinci şehri olup, Küba'nın kültürel ve tarihi açıdan en zengin bölgelerinden biridir. Morro Kalesi, Santa Ifigenia Mezarlığı, Parque Céspedes, Moncada Kışlası  ve Bacardí Binası, gezip görülecek noktalar arasında yer almaktadır. 

Morro Kalesi (Castillo del Morro): Şehrin girişinde yer alan bu tarihi kale, 17. yüzyılda İspanyollar tarafından inşa edilmiştir. Manzarası ve tarihi atmosferiyle ünlüdür.
Santa Ifigenia Mezarlığı: José Martí ve diğer ünlü Kübalı figürlerin mezarlarının bulunduğu bu mezarlık, Küba'nın önemli tarihi ve kültürel simgelerinden biridir.
Parque Céspedes: Şehrin merkezi meydanı olan Parque Céspedes, çevresinde tarihi binalar, kafeler ve müzeler bulundurur. Şehrin sosyal ve kültürel yaşamının merkezidir.
Moncada Kışlası (Moncada Barracks): Küba Devrimi'nin önemli olaylarından biri olan Moncada Kışlası'nın yer aldığı bina, şimdi bir müze olarak ziyaret edeceğiz.
Bacardí Binası (Casa de Bacardí): Ünlü Bacardí romunun doğduğu yer olan bu bina, şimdi bir müze ve kültürel merkez olarak kullanılmaktadır.



9 Gün: Santiago de Cuba

Bugün kahvaltından sonra tüm gün serbest zaman. 



10 Gün: Santiago de Cuba - Havana / Otobüs Yolculuğu 11 Saat

Sabah erken saatlerde çıkış işlemleri gerçekleşecektir. Akşam Havana otelimizde konaklama gerçekleşecektir.



11 Gün: Havana - İstanbul

Turumuzun maalesef son günü. Alacağımız yöresel kahvaltının ardından Havana  havalimanına transfer. NOT: Bugün sadece Kahvaltı mevcuttur. 
Bir sonraki turumbu.com organizasyonunda görüşmek dileği ve esenlik ile... 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
Tarih İki Kişilik Odada
Kişi Başı
Tek Kişi Ek Yatak1. Çocuk
17.01.20252.199,002.699,00 2.199,000 - 2 Yaş 600,00
2 - 18 Yaş 1.999,00
23.02.20251.999,002.499,00 1.999,000 - 2 Yaş 600,00
2 - 18 Yaş 1.899,00
23.03.20251.899,002.299,00 1.899,000 - 2 Yaş 600,00
2 - 18 Yaş 1.699,00
20.04.20251.999,002.499,00 1.999,000 - 2 Yaş 600,00
2 - 18 Yaş 1.799,00
25.05.20251.799,002.099,00 1.799,000 - 2 Yaş 600,00
2 - 18 Yaş 1.499,00
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Tur İptal Şartları
    https://turumbu.com/buyuk-bastan-sona-kuba-turu
    BY GEZGİN TURİZM ACENTASI
    MEHMET AKİF MAH.ZİYA ÜLHAK CAD.NO:1 K:3 DAİRE:6 SULTANBEYLİ
    02169061616


    Bu çıktı 06.10.2024 14:30 tarihinde verilmiştir. BY GEZGİN TURİZM ACENTASI tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.